UEFA Liga šampiona

Arsenal sprema 170 miliona evra za prelazni rok: "Tobdžije" prave ozbiljnu ekipu za Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2023 14:47
Arsenal sprema 170 miliona evra za prelazni rok: "Tobdžije" prave ozbiljnu ekipu za Ligu šampiona Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Prošlo je sedam godina od kada se Arsenal, tada kao vicešampion Premijer lige iza Lestera, plasirao u Ligu šampiona, pa su čelnici kluba odlučili da, nakon što su ove godine u tome uspeli, ozbiljno pojačaju ekipu za učešće u elitnom takmičenju UEFA.

Kako prenose svetski mediji, klub iz Londona će u letnjem prelaznom roku potrošiti 150 miliona funti, odnosno 171 milion evra na pojačanja za narednu sezonu.

 

 

Naravno, Arsenal taj novac nema u ovom trentuku, već će do njega doći kroz potpisivanje ugovora sa investicionim fondovima i prodajom određenih igrača

Prvi pik trenera Mikela Artete je engelski reprezentativac i prvotimac Vest Hema, Deklen Rajs koji će ovog leta gotovo sigurno promnenti sredinu, jer "čekičari" već dugo ne prestavljaju sredinu koaj može da isprati njegov potencijal i kvalitet.

Pored njega francuki stručnjak želi da angažuje i jednog vrhunskog napadača, ali i defanzivca koje je sposoban da se "rve" sa najboljim evropskim napadačima.