WTA

WTA lista: Iga Švjontek sačuvala prvo mesto uprkos lošem rezultatu na Vimbldonu, Natalija "skočila" 80 mesta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2023 08:15
WTA lista: Iga Švjontek sačuvala prvo mesto uprkos lošem rezultatu na Vimbldonu, Natalija "skočila" 80 mesta Tanjug/AP Photo/Adam Davy/PA

Poljska teniserka Iga Švjonte i dalje je najbolja igračica na WTA listi, a ovog ponedeljka ona ima 9.315 osvojenih bodova, naspram 8.845 koliko ima drugoplasirana Arina Sabalenka.

Poljakinja je takmičenje na Vimbldonu završila već u četvrtfinalu i realan je scenario bio da nakon više od godinu dana izgubi presto, ali se to nije dogodilo budući da je Arina Sabalenka zaustavljena u polufinalu.

Odmah iza njih dve se nalaze se Elena Ribakina, Džesika Pegula, Karoline Garsija, Uns Žaber, Koko Guf, Petra Kvitova,  Marija Sakari i Marketa Vondorušova.

Najbolje plasirana srpska teniserka i ovog ponedeljka je Olga Danilović koja je ispala iz Top 100 i sada je 104. na svetu, dok je Natalija Stevanović nakon fantastičnog nastupa na Vimbldonu napravila ozbiljan napredak.

Naime, Nišlijka je "skočila" čak 80 mesta i trenutno je 145. igračica na svetu,  Lola Radivojević je na 254. mestu, a nekada "prvi reket Srbije", Aleksandra Krunić je pala čak 122 pozicije i trenutno je na 334. mestu WTA liste.