WTA

Bajka je završena: Petra Kvitova eliminisala Nataliju Stevanović u 3. kolu Vimbldona

komentari (0)

Autor: Vladimir Sukdolak

08.07.2023 16:20
Bajka je završena: Petra Kvitova eliminisala Nataliju Stevanović u 3. kolu Vimbldona Guliver

Nije uspela Natalija Stevanović da napravi još jednu veliku senzaciju na ovogodišnjem Vimbldonu, pa je učešće na svom prvom Gren slem tirniru završila u 3. kolu nakon poraza od Petre Kvitove 0:2 - (3:6, 5:7).

Trudila se Nišlijka koliko je mogla protiv dvostruke osvajačice ovog turnira, pokazala sve ono što ju je krasilo tokom ove nedelje u Londonu, a to su hrabrost, požrtrvovanost i velika želja, ali ovoga puta to nije bilo dovoljno.

Čehinja je u ovom trenutku kvalitetnija igračica, pokazuje to i činjenica da je pre početka Otvorenog prvenstva Engleske Kvitova bila na 9. mestu WTA liste, a Natalija na 225, što je potvrđeno u nešto više od sat vremena igre.

Činilo se na početku meča da bi srpska igračica mogla da napravi novo iznenađenje, budući da je već na startu napravila brejk i vodila 2:1, ali Petra ga je odmah vratila i na kraju rutinski dobila prvi set i tako postala prva igračica na ovogodišnjem Vimbldonu koja je protiv Natalije uspela da osvoji barem jedan set. 

 

 

I početak drugog seta je pružio nadu srpskoj igračici da može da uradi nešto, povela je 1:0, Kvitva je potom napravila brejk, a Natalija odmah uzvratila. Borila se Nišlijka srčano, povela je 5:4, a onda je meč bio prekinut zbog kiše. U nstavku Kvitova je napravila treći brejk u setu, povela 6:5, a spasila je Natalija dve meč lopte, zatim je stigla do prve brejk lopte, do druge, pa do treće! Ipak, iskustvo, kvalitet Čehinje je presudilo, pa je uspela da reši četvrtu meč loptu i dobije meč.

Kvitova čeka u narednoj rumndi pobednicu duela Žaber - Andresku.