WTA

Senzacija u Londonu, Natalija eliminisala finalistkinju Vimbldona: Pliškova bez rešenja za 225. teniserku sveta!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 19:28
Senzacija u Londonu, Natalija eliminisala finalistkinju Vimbldona: Pliškova bez rešenja za 225. teniserku sveta! Guliver

Srpska teniserka Natalija Stevanović, koja ujedno zauzima čak 225. mesto VTA liste, napravila je uspeh karijere na Vimbldonu, gde je u prvom kolu uspela da savlada 19. igračicu sveta Karolinu Pliškovu u dva seta - 6:2, 6:3.

Dvadesetosmogodišnja teniserka iz Niša prethodno je obezbedila mesto u glavnom žrebu turnira kroz kvalifikacije, da bi zbog kiše, učešće u Londonu počela tek danas, gde ni pljuskovi, a i generalno loše vreme nije uticalo na Srpkinju da ostvari uspeh karijere!

Pliškova, inače finalistkinja Vimlbdona za 2021. godinu, nikako nije imala rešenja za agresivnu igru srpske teniserke, koja uprkos velikoj razlici na VTA listi (225-19) pokazala svojim zalaganjem da joj je mesto u glavnom žrebu sa najboljima na svetu. Tokom čitavog susreta bila je bolji rival na terenu, a dominacija srpske teniserke se naročito ogleda u činjenici da je favorizovanoj rivalki iz Češke prepustila svega pet gemova.

 

 

Do vođstva u uvodnom setu Natalija je stigla zahavaljujući ključnim brejkovima u šestom i osmom gemu, da bi drugi set počela još ubedljivije. Od starta je nametnula svoj ritam i povela 3:0, dok je na svom servisu bila gotovo nenadmašna. Potom je stekla i velikih 5:2. U osmom gemu drugog seta imala je i četiri meč lopte, koje nije iskoristila, ali je zatim ponovo zablistala na svom servisu i bez većih problema, posle sat i nešto vremena, obezbedila kartu u drugu rundu.

Tamo je čeka "srećna gubitnica" iz kvalifikacija, Nemica Tamara Korpać, koja trenutno zauzima 122. mesto sveta. Ona je prethodno eliminisala 166. igračicu VTA liste Kerol Žao iz Kanada u tri seta. Radi poređenja forme, Natalija je ove godine upisala 15 pobeda i isto toliko poraza, dok je skor Nemice 9-16. Njih dve se do sada nisu sastajale.