WTA

Natalijina bajka u Londonu se nastavlja: Nišlijka se plasirala u treće kolo Vimbldona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2023 14:47
Natalijina bajka u Londonu se nastavlja: Nišlijka se plasirala u treće kolo Vimbldona Tanjug/AP Photo/Adam Davy/PA

Srpska teniserka, Natalija Stevanović savladala je Nemicu Tamaru Korpač i plasirala se u treće kolo ovogodišnjeg izdanja Vimbldona - 2:0 (7:5, 7:5)

Rođena Nišlijka je tako nastavila neverovatan niz uspeha, budući da je do glavnog žreba Otvorenog prvenstva Engleske došla kroz kvalifikacije u kojima nije izgubila nijedan set, baš kao ni u prvom kolu protiv Karoline Pliškine.

Natalija je tokom uvodnog seta imala problema sa povredom zbog čega je pri rezultatu 3:2 zatražila medicinski tajm-aut, a kad se vratila na teren vezala je dva izgublejna gema i bilo joj je potreno malo vremena da pronađe svoju igru.

Na sreću, uspela je da dođe do daha i svežine, pogađala je neke teške udarce i u velikoj borbi zsa Nemicom uspela da iskoristi tek šestu set loptu.

Odmah nakon osvojenog sedmog gema Natalija je zatražila novu pauzu za odlazak do svlačionice, a isto je učinila i rivalka, pa je pauza itmeđu dva seta potrajala više od 10 minuta.

Mešutim, Nišlijku to nije izbacilo iz koloseka, nastavila je da igra u istom tempo i već na startu napravila brejk, koji je održala do 5:2, a onda dozvolila rivalki da izjednači i ušlo se u neizvesnu završnicu do kraja meča i nastavila svoju vimbldonsku bajku.

Srpska igračica koja trenutno 225 na WTA listi će naredni meč na Vimbldonu igrati protiv devete teniserke sveta Petre Kvitove, što će biti još jedna veliki izazov u njenoj karijeri.