WTA

Tenis može da čeka, ima nešto mnogo bitnije: Petra Kvitova je trudna i neće igrati u 2024. godini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.01.2024 13:18
Petra Kvitova Tanjug/AP Photo/Jim Rassol
Petra Kvitova

Češka teniserka, Petra Kvitova propustiće celu takmičarsku 2024. godinu, ali na sreću, nije u pitanju nikakva povreda, već vrlo lepa vest koju je dvostruka šampionka Vimbldona podelila sa javnošću.

Trenuto 17. igračica na WTA listi čestitala je svojim pratiocima na društvenim mrežama Novu godinu i tom prilikom im saopštila da je u drugom stanju.

 

 

"Na ovaj prvi dan 2024, goidne želela sam da vam poželim srećnu Nnovu godinu i podelim radosnu vest da ćemo Jirij i ja ovog leta poželeti dobrodošlicu bebi u našu porodicu", objavila je 33-godišnja teniserka i dodala:

"Iako neću moći da učestvujem na turnirima u sportu koji toliko volim, radujem se što ću provoditi vreme kod kuće pripremajući se za ovo uzbudljivo novo poglavlje u našim životima".

Nekdašnja druga teniserka sveta koja je 2011. i 2014. trijumfovala na Grend slemu u Londonu pre nekoliko meseci se udala za svog trenera Jirija Vaneku, a tokom karijere je osvojila 31 WTA titulu.

Imajući u vidu da Kvitova ima 33 godine, mnogi smatraju da je ovim njena profesionalna karijera praktično završena, ali ne bi bila ni prva ni poslednja igračica koja se u poznim godinama vratila na teren nakon porođaja.