WTA

Olga Danilović 128. na WTA listi: Iga Švjontek ubedljivo na prvom mestu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2024 09:49
Iga Švjontek Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky
Iga Švjontek

Najboljeplasirana srpska teniserka i ove nedelje je Olga Danilović, kojaje napredovala pet mesta mesta i sada je 128. igračica na WTA listi.

Natalija Stevanović je imala skok od šest pozicija i trenutno je 177. na svetu, dok je Dejana Radanović napredovala za 15 pozicija i sada je 236. igračica na planeti.

Što se poretka 10 najboljih teniserki sveta tiče, tu nema nikakvih velikih promena, budući da je Poljakinja Iga Švjontek i dalje na prvoj poziciji sa 10.835 osvojenih bodova.

 

 

Drugo mesto i ove nedelje pripada Arini Sabalenko iz Belorusije, treća je Amerikanka Koko Gof, četvrta Elena Ribakina iz Kazahstana, a peta Džesika Pigula iz Sjedinjenih Američkih Država.

Identičan poredak prvih pet teniserki bio je i prs edam dana, baš kao što je Uns Žaber iz Tunisa bila na šestoj poziciji, dok su se promene dogodile u donnjoj polovini Top 10.

Grkinja Marija Sakari je u proteklih sedam dana napredovala za dva mesta i sada je ona sedma igračica na svetu, dok je Kineskinja Ćinveng Ženg pala na osmu poziciju, deveta je Marketa Vondroušova iz Češke, dok je na desetom mestu Jelena Ostapenko iz Letonije.