WTA

Novi pad Olge Danilović na WTA listi: Sada je 133. igračica sveta, najbolja je Iga Švjontek

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.03.2024 09:58
Iga Švjontek grli pehar iz Indijan Velsa Tanjug/AP Photo/Ryan Sun
Iga Švjontek grli pehar iz Indijan Velsa

Najbolje rangirana srpska teniserka Olga Danilović pala je za sedam pozicija i na danas objavljenoj WTA listi zauzima 133. mesto sa 568 bodova. 

Drugorangirana srpska teniserka je Natalija Stevanović i ona je napredovala za sedam mesta i trenutno je 176. igračica sveta, dok je Dejana Radanović na 230. mestu sa 322 bodova.

Prvo mesto na WTA listi i one nedelje drži Iga Švjontek koja je nakon trijumfa u Indijan Velsu nad Grkinjom Marijom Sakari, započela 95. sedmicu na čelnoj poziciji liste najboljih igračica na svetu.

Poljakinja trenutno ima 10.715 bodova, dok je druga Beloruskinja Arina Sabalenka sa 8.195 poena, a Amerikanka Koko Gof je na trećoj poziciji sa 7.150 bodova.

Četvrta teniserka svet aje Kazahstanka Elena Ribakina četvrta sa 5.848 poena, a peta pozicija pripada Džesiki Peguli iz Sjedinjenih Američkih Država.

U drugom delu liste 10 najboljih igračica sveta najboljeplasirana je i Uns Džabir iz Tunisa, a zatim slede Kineskinja Ćinven Dženg, Čehinja Marketa Vondroušova pala je na osmo mesto WTA liste, Grkinja Marija Sakari je deveta, a listu najboljih deset teniserki sveta kompletira Letonka Jelena Ostapenko.