WTA

Ons Žaber ponovo u finalu Vimbldona: Sabalenka "pala" u tri seta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2023 19:00
Ons Žaber ponovo u finalu Vimbldona: Sabalenka "pala" u tri seta Tanjug/AP Photo

Tuniska teniserka Ons Žaber će drugu sezonu zaredom igrati finale Vimbldona, pošto je danas u tri seta porazila Arinu Sabalenku iz Belorusije - 2:1 (6:7, 6:4, 6:3). 

Prvi set protekao je u vrlo izjednačenoj borbi, a kako ni jedna ni druga nisu uzele gem na servis protivnice, pobednik je morao biti rešen u taj-brejku. U doigravanju je prštalo na obe strane, ali je Sabalenka bila za nijansu smirenija i sigurnija.

 

 

U nastavku je viđena kontra slika, pala su tri brejka, a kako je Žaber napravila jedan više stigla je do izjednačenja i prilike da ponovi plasman od prošle sezone, kada je takođe bila jedna od dve igračice koje su se zadnje pitale za trofej u Londonu. 

Takav razvoj situacije dao joj vetar u leđa, toliki da šestoplasirana na WTA listi nije dala bolje rangiranoj protivnici (2) da diše, već je odličnim tenisom i nizom brejkova neobično lako i jednostavno završila generalno uzbudljiv i sadržajan meč. 

Za prvu Grend slem titulu u karijeri, odnosno petu ukupno, boriće se sa Marketom Vondrušovom iz Češke, koja je u svom polufinalu bila bolja od Ukrajinke Eline Svitoline. Njih dve se nikada ranije nisu srele, a Evropljanka je do finala stigla a da nije bila postavljena za nosioca.