WTA

Olga Danilović i Natalija Stevanović pale na WTA listi: Do glavnog žreba Australijan Opena kreću kroz kvalifikacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.01.2024 09:59
Olga Danilović Tanjug/AP Photo/Trevor Collens
Olga Danilović

Najbolja srpska teniserka, Olga Danilović pala je za još tri pozicije, na danas objavljenoj WTA listi, i trenutni zauzima 124. mesto, dok je Natalija Stevanović sa 164. pala na 185. poziciju.

Prvi Grend slem u sezoni počinje u nedelju 14. januara, a tokom ovih nekoliko dana u Melburnu će se oodržavati kvalifikacioni mečevi kroz koje će igračice širom sveta pokušati da se domognu velike scene, a među njima će se naći i pomenute srpske predstavnice.

Olga će svoj prvi meč odigrati protiv Beloruskinje Irine Šimanovič koja je 160. na svetu, a prvi rival borbene Nišlijke biće domaća teniserka Džoint koja je 684. na svetu, ali je kao perspektivna sedamnaestogodišnjakinja dobila specijalnu pozivnicu.

Prvo mesto na WTA listi i ove nedelj zauzima Iga Švjontek iz Poljske, prva pratilja joj je Arina Sabalenka iz Belorusije, dok su se Elena Ribakina i Koko Gof rotirale na trećoj i četvrtoj poziciji, a peta je Džesika Pegula.

Zatim slede Uns Žaber, Marketa Vondroušova, Marija Sakari, Karolina Muhova i Barbora Krejčikova, a sve one su uspele da sačuvaju pozicije koje su imale pre sedam dana.