WTA

Olga Danilović 118. na svetu: Iga Švjontek je i dalje na čelu WTA liste

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.12.2023 10:02
Olga Danilović MN Press
Olga Danilović

Najboljeplasirana srpska tenisreka, Olga Danilović, nazadovala je za tri mesta na danas objavljenoj WTA listi i trenutno zauzima 118. poziciju, a Natalija Stevanović je napravila korak napred u odnosu na prošlu nedelju i sada je 181. na svetu.

Prva pozicija i ove nedelje, kao što će to biti slučaj svakog ponedeljka do kraja 2023. godine, pripada Poljakinji Igi Švjontek, a iza nje su Arina Sabalenka i Koko Guf.

Četvrta teniserka sveta ove nedelje je Elena Ribakina, peta je Džesika Pegula, a šesta Uns Žaber, posle koje slede dve Čehinje, najpre Marketa Vondroušova, a potom i Karolina Muhova.

Deveta igračica na planeti i ove nedelje je Marija Sakari, dok deseta pozicija na listi najboljih igračica sveta pripada još jednoj Čehinji - Barbori Krejčikovoj.

Grupa eltinih teniserki odmaraće do kraja godine, budući da se u narednih mesec dana igraju isključivo turniru iz kategorije 125, a prva dva velika turnir abiće održana Australiji, najpre 29. decembra startuje Junajted kup, a 1. januara i turnir u Adelejdu, oba iz kategorije 500.