Novak Djoković

Hurkač ima sjajan servis i leži mu travnat teren, ali ga Novak redovno "tuče": Đoković danas nastavlja pohod na 24. Grend slem titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2023 09:40
Hurkač ima sjajan servis i leži mu travnat teren, ali ga Novak redovno "tuče": Đoković danas nastavlja pohod na 24. Grend slem titulu Tanjug/AP Photo

Posle dana takmičarske pauze, sačuvane svežine u brzopotezno dobijenom meču trećeg kola Vimbldona, sa svojom starom "mušterijom" Stenom Vavrinkom, Novak Đoković večeras posle 19 časova igra osminu finala grend slema u Londonu, a preko puta, po svim parametrima, najboljeg tenisera sveta svih vremena stajaće njegova redovna "žrtva" Hubert Hurkač.

Pet puta je Poljak pokušao da se pohvali pobedom nad osvajačem rekordna 23 turnira serije 2.000, ali je uvek bio nateran da se pokloni vlasniku 96 ATP trofeja. Zbog tog podatka, ali i brojnih drugih pokazatelja ogromne razlike u kvalitetu, 18. reket sveta, realno gledano, nema mnogo čemu da se nada u novom sudaru sa Srbinom, koji ga je "tukao" gde god bi ga video. 

 

 

Prvo na Rolan Garosu 2019. godine - 3:0 (po setovima 6:4, 6:2, 6:2), pa na Vimbldonu iste sezone - 3:1 (7:5, 6:7, 6:1, 6:4), na Mastersu u Parizu 2021 - 2:1 (3:6, 6:0, 7:6), turniru iste kategorije u Madridu 2022 - 2:0 (6:3, 6:4) i, najzad, na ovogodišnjem turniru klase 500 u Dubaiju - 2:0 (6:3, 7:5). 

Uprkos tome, deceniju dugom nizu pobeda na Centralnom terenu "Ol Ingland kluba" i petogodišnjoj nesavladivosti na Vimbldonu, gde je sedam puta držao šampionski govor, branilac "prestola" u britanskoj prestonici sa uvažavanjem govori o sledećem protivniku.

 

 

"Poznato je da Hurkač ima odličan servis, veliki raspon ruku i vrlo dobro kretanje za nekoga njegove visine. Teško ga je proći na mreži. Pobedio je Federera ovde, pre neku godinu, zna kako se igra na travi. Želim, ipak, da se fokusiran na svoju igru, energiju i emociju...", rekao je Đoković uoči današnjeg nastavka pohoda na trofej, čije osvajanje bi ga učinilo još više nedostižnim za sadašnju konkurenciju i buduća pokolenja.