Novak Djoković

Van Aš namučio Đokovića koji je ipak našao rešenje za Francuza i plasirao se u četvrtfinale Srpska Opena

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

19.04.2023 18:28
Van Aš namučio Đokovića koji je ipak našao rešenje za Francuza i plasirao se u četvrtfinale Srpska Opena MN Press

Igrao je Luka Van Aš iznad svojih mogućnosti danas protiv Novaka Đokovića, ali je srpski teniser uspeo posle izgubljenog seta da dođe do preokreta i pred punim tribinama na centralnom terenu Srpska Opena nadigra Francuza sa 2:1 posle više od dva i po sata borbe (6:7, 6:3, 6:2). 

U prvih osam gemova igralo se bez iznenađenja, Van Aš je imao odgovor na svaku ideju prvog reketa sveta, da bi pri rezultatu 4:4 napravio brejk i izenadio sve prisutne. Đoković je uspeo da se vrati u prvi set, čak imao i tri set lopte koje nije uspeo da iskoristi, a pobednik uvodnog dela igre odlučen je u taj-brejku, u kome je takođe bilo izrazito napeto. Van Aš je uspeo da ga prelomi, veže tri poena i dođe do početne prednosti.

Međutim, u drugom setu stvari su došle na svoje. Đoković se osećao mnogo bolje na terenu, već na startu je oduzeo servis rivalu, tu prednost nije ispuštao, a napravio je još jedan brejk koji mu je doneo poravnjanje rezultata u setovima.

 

 

Treći, odlučujući set nije počeo kako se jedan od najboljih tenisera u istoriji nadao, pošto je već u prvom gemu izgubio servis. Ipak, Đoković se probudio, odmah vratio brejk, a potom ga i napravio i potvrdio za velikih 4:1. Nošen sjajnom podrškom sa tribina nije ispustio stvorenu prednost i mirno priveo meč kraju, a u tome mu je pomogao i Van Aš, koji je vidno ostao bez snage.

Srpski as će se u narednom kolu sastati sa boljim iz duela Dušan Lajović - Gregoar Barer.