Novak Djoković

Spektakularni Đoković očitao lekciju Manarinu u 106 minuta i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.01.2024 06:00
Novak Đoković je briljirao Tanjug/(AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)
Novak Đoković je briljirao

Kakav Đoković - strašan Đoković. Očekivala se pobeda Novaka Đokovića nad Adrijanom Manarinom i plasman u četvrtinale jer su to istorija i praksa nagoveštavali, ali ne i da će najbolji teniser sveta na putu ka 11. Grend slemu na Australijan opena nadigrati, deklasirati, učiniti nemoćnim Francuza kao jutros - 3:0 (6:0, 6:0, 6:3) za samo 106 minuta igre!

Spektakulrana je bio Đoković, dobio je 13 uzastopnih gemova, pre nego što se poradovao i totalno "ubijeni u pojam" 35-godišnji Francuz, što se u poslednjih 50 godina nije dogodilo u sudarima igrača rangiranih u prvih 20 (Novak prvi, Adrijan 19). Odservirao je svetski broj "jedan" 17 asova, ubacio 70 odsto prvog servisa, osvojio kao i protiv Ečeverija 81 odsto poena na prvi servis, reternirao odlično i na prvom (17/34), a i posebno na drugom servisu (16/24), upisao 31 viner, 15 neiznuđenih grešaka, pogađao je i na mreži (13/17)...

 

 

Šta je radio Manarino? Imao je poneku ideju na na startu kada je propustio dve brejk lopte, a zatim uglavnom bio paralisan Novakovim arsenalom poteza koji su na kraju preokrenuli i naklonost publike, pa i sudije Alise Hjuz. Manarino je u prva tri kola bio kralj maratona, skoro pet sati je trajao duel sa Amerikancem Šeltonom, ali protiv Novaka je jednostavno nemoćan.

 

 

Đoković, koji je na 101. meču na AO ubeležio 93. trijumf, a 16 u nizu, će u četvrtifinalu igrati protiv pobednika duela između Stefanosa Cicipasa i Tejlora Frica.