Novak Djoković

Vidimo se u finalu, pa ko dođe dobro došao: Đoković savladao Šeltona i čeka rivala u borbi za trofej na US Openu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2023 23:58
Vidimo se u finalu, pa ko dođe dobro došao: Đoković savladao Šeltona i čeka rivala u borbi za trofej na US Openu Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković opravdao je ulogu favorita u susretu protiv Bena Šeltona i plasirao se u finale US Opena koje je na programu u nedelju, 10. septembra - 3:0 (6:3, 6:2, 7:6).

Ovaj meč je doneo sve ono što najtrofejniji igrač u istoriji ovog sporta voli – kvalitetnog rivala, ogroman ulog i pune tribine navijača koji su bili protiv njega.

Očekivano jeste bilo da publika bude uz Šeltona, imajući u vidu da je reč o domaćem predstavniku, ali i da nije, veliki broj onih koji su došli na "Artur Neš" bi bili protiv njega.

Ali to je ono što njemu daje dodatnu snagu i iz koje crpi motivaciju da bude najbolji.

 

 

Nije mladi Amerikanac ni blizu 10 najboljih na svetu, ali pitanje je vremena kada će to biti, tim pre što će posle ovog turnira gotovo sigurno biti među 20 najboljih, a započeo ga je kao 46. igrač na planeti.

Pokazao je veliki kvalitet, pre svega u segmentu servisa, još veću želju da se nadmeće, ali protiv raspoloženog Novaka Đokovića nije mogao više od ovoga.

 

 

Ono u čemu je Nole bio posebno dominantan bio je prvi servis koji ga je sjajno služio i koji mu je trasirao put do plasmana u finale, a uz sve to je bio odlično pokretljiv i baš njemu su pripali neki od najdužih poena na meču.

Pokazao je Đoković i psihičku snagu još jendim trijumfom u taj-brejku, ali pre toga i spašenom set loptom rivala u trećem setu, te je pokazao da je spreman za osvajanje još jendog trofeja.

Ono što je posebno važno je da se Novak na terenu zadržao manje nego što s eočekivalo, "samo" dva i po sata i da spreman dočekuje finale u kojem će se sastati protiv pobednika meča između Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva koji se igra jedan čas posle ponoći.