Novak Djoković

Đoković, sigurna opklada: Rodžer Federer zaobišao Alkaraza u prognozi i "tipovao" na svog večitog rivala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2023 19:34
Đoković, sigurna opklada: Rodžer Federer zaobišao Alkaraza u prognozi i "tipovao" na svog večitog rivala Guliver

Dan pošto ga je Novak Đoković pretekao i po broju plasmana u polufinala ATP turnira serije 2.000, Rodžer Federer upitan je da predvidi ishod Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država u tenisu. 

Odgovor legendarnog švajcarskog osvajača 20 Grend slemova iznenadio je navijače (još samo do ponedeljka) prvog reketa sveta, Karlosa Alkaraza, a iznenadio pristalice njegovog večitog rivala iz Srbije.

"Kladio bih se na Novaka Đokovića da osvaja US Open. To je sigurna opklada", kratko i koncizno je prognozirao Federer, koji ceni vrhunski talenat junoše iz Španije i njegov napreda koracima od sedam milja, ali i te kako poštuje kolegu, koji ne preostaje da mu "otima" brojne rekorde "belog sporta". 

 

 

Nadamo se da će njegov usmeni "tiket" proći i da će 36-godišnji Đoković prvo dobiti polufinale sa Benom Šeltonom, a onda dočekati Alkaraza u projektovanom finalu, 10. septembra, pa mu se u Njujorku revanšrati za "preuzet" tron na Vimbldonu. 

Odnosno, pojačati svoj rekordan broj GS titula (sa 23 na 24) i 96. put u profesionalnoj karijeri podići pobenički trofej na ATP turnirima. Na US Openu je to uradio 2011, 2015. i 2018. godine.