Vesti iz rukometa

Selektor "orlića" pred polufinale SP sa Nemačkom: Živimo san i želimo da ga dosanjamo do kraja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2023 14:03
Selektor "orlića" pred polufinale SP sa Nemačkom: Živimo san i želimo da ga dosanjamo do kraja RSS

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je istorijski uspeh plasmanom u polufinale Svetskog prvenstva, a u borbi za medalju sutra će se od 18.00 časova boriti protiv selekcije Nemačke u Berlinu.

Selektor Srbije, Đorđe Teodorović, u najavi utakmice govorio je s velikim poštovanjem o protivniku, ali i o svom timu o kojem je uvek govorio u superlativima.

"Uradili smo detaljnu analizu i predstavićemo momcima koje su prednosti, a koje slabosti, kojih zaista ima malo, u timu Nemačke. Izuzetno kompaktna ekipa koja ima kvalitetne igrače na svim pozicijama i igraju na svom terenu. Sutra nas očekuje meč pred 10.000 navijača koji će navijati sa žarkom željom da njihova nacija zasedne na tron. U takvom okruženju moramo pokazati srce i sve svoje kvalitete. Nemam dilemu da to i možemo, možemo da se suprotstavimo svakoj ekipi na svetu uprkos otežavajućim okolnostima. Premostićemo to svojom inteligencijom, motivacijom i prepoznavanjem momenta u kom se nalazimo”, rekao je Teodorivić za sajt Rukometnog saveza Srbije i dodao:

“Ovo su jako bitni momenti za nas kao ekipu a i za srpski rukomet i sport. Moramo kao tim prepoznati značaj ovog momenta i da iz toga izvučemo motivaciju za poslednja dva dana takmičenja. Sve ekipe su istrošene, ali baš u takvim položajima će se videti ko je zaista pravi šampion. Mi smo dobili najtežeg protivnika u polufinalu, ali ako želiš da budeš najbolji moraš pobeđivati najbolje! Ovo su sati koji su u karijeri jednog sportiste zlatni, za koje se živi. Mi trenutno živimo svoj san i nadam se da ćemo ga dosanjati".

U svom obraćanju, selektor je uputio poziv naciji da pruži podršku srpskim juniorima u završnici Svetskog prvenstva i borbi za medalju.

"Uvek želimo da budemo među najboljima! Ova ekipa ima taj potencijal i to smo pokazali i na ovom prvenstvu, a i prošle godine na Evropskom kada smo osvojili bronzano odličje. Nadam se da će cela ekipa i svi koji nas bodre prepoznati koliko je ovo veliki uspeh za celu Srbiju i postupiti onako kako je u ovom trenutku jedino ispravno - maksimalna podrška ekipi. Srbijo, navijaj za nas", rekao je Teodorović.