Vesti iz rukometa

Selektor juniora rukometaša Teodorović blista: Ovim momcima je samo nebo granica

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2023 16:33
Selektor juniora rukometaša Teodorović blista: Ovim momcima je samo nebo granica MN Press

Juniorska rukometna selekcija Srbije pokazala je pun potencijal, pobedom nad najprijatnijim iznaneđenjem Farskim Ostrvima 30:27 plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva i čeka pobednika meča Nemačka - Danska.

Rukometni uspon Srbije, iskazan kroz bronzu juniora na EP, osvajanjem EHF kupa od strane Vojvodine, te sigurnim igrama seniora i plasman na EP, dobio je potvrdu danas u Nemačkoj, jer su izabranici selektora Đorđa Teodorovića iskazali kvalitet koji će u budućnosti sigurno donositi mnogo radosti.

"Još jedna velelepna utakmica ove generacije. Ne mogu da ih opišem. Veliko srce i glad za pobedom i želju da svoju zemlju predstave na najbolji mogući način. Voleo bih da ova tri dana uradimo još mnogo toga, da opet osvoje ovi momci medalju, da dođu u Srbiju nasmejani da podele radost", bili su prvi utisci Teodorovića posle meča u Berlinu.

Uspeh je ostvaren bez obzira na velikih peh, povredu kapitena Partizana Nikole Zečevića, koga su odmenili, prošle godine kadeti, Vukašin Antonijević i Simo Šijan.

"Izgubili smo važnog šrafa, Nikolu Zečevića u ranoj fazi meča. Do tada je bilo sve idealno. Važan je bio prvi napad u drugom poluivremenu, kada smo otišli na +6, imali i +8. Znam ove momke, takvu prednost jednostavno ne mogu da prokockaju. Momci imaju srce, želju, samo je nebo granica", zaključio je Teodorović.

 

 

Luka Krivokapić je bio maestralan 50 minuta, imao 11 odbrana, u finišu je golman Vrbasa Savo Zekić skinuo tri lopte i bio "meč viner", a poneo je i epitet igrača utakmice.

"To je jedan plus za sledeću utakmicu. Da budem iskren, očekivao sam i ranije to priznanje, ali je lep osećaj da ga dobiješ u ovako važnom meču. Nema boljeg osećaja. Dobro sam krenuo u prvom poluvremenu i u nastavku. Posle sam malo pao, ali je tu bio Savo da odradi sjajan posao. Velika pobeda", rekao je Krivokapić.