Vesti iz rukometa

Novi ubedljiv trijumf juniora Srbije: "Orlići" silni i protiv Maroka na SP za rukometaše

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.06.2023 22:00
Novi ubedljiv trijumf juniora Srbije: "Orlići" silni i protiv Maroka na SP za rukometaše RSS

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu koje se održava u Grčkoj, budući da je bila bolja od selekcije Maroka 38:20 (23:10).

"Orlići" su pružili još jednu dobru partiju protiv tima koji im po kvalitetu nije dorastao, pa tako nakon što su u prvom kolu imaju trijumf nad reprezentacijom Čilea (41:13), imaju maksimalan učinak, te su već posle dva odigrana kola obezbedili plasman u narednu fazu takmičenja.

Od starta se videlo da je razlika u kvalitetu između naše i ekipe Maroka ogromna, pa je već posle polovine prvog poluvremena bilo jasno da je samo pitanje sa koliko će razlike pobedi izabranici selektora Zorana Tijanića.

Miloš Kos je predvodio Srbiju sa šest golova, po pet su dali Luka Rogan i Mateja Dodić, dok su se po četiri puta u strelce upisali Branko Predović i Boško Stanisavljević.

U poslednjem kolu, u petak, Srbija će igrati protiv Islanda, i taj meč će odlučivati o pobedniku grupe, jer su obe ekipe već prošle dalje pošto su ostvarile po dve pobede.