Vesti iz rukometa

Korak do sna: Mladi rukometaši Srbije protiv Nemačke u polufinalu Svetskog prvenstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2023 09:28
Korak do sna: Mladi rukometaši Srbije protiv Nemačke u polufinalu Svetskog prvenstva RSS

Ostao je juniorskoj rukometnoj reprezentaciji Srbije da napravi još jedan korak do osvajanja medalje na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. I to onaj najteži u polufinalu protiv domaće selekcije (18.00).

Jedan od najvažnijih šrafova i uzdanica odbrane koja je "orlovima" donela plasman u završnicu, Branko Predović, poručio je da veruje u svoje saigrače i da svi priželjkuju da se popnu na postolje.

"Spremićemo ovu utakmicu kao i sve prethodne, u potpunosti fokusirani na cilj i svoju igru. Sigurno će motiv više biti i pune tribine, što će biti izazov za koji smo spremni. Igramo u hali gde igraju naši reprezentativci i to nam je velika motivacija jer se svi ugledamo na Marsu i Bandu i maštamo da imamo karijere poput njihovih, a i da ih nasledimo u seniorskoj reprezentaciji", kaže pivotmen srpskog tima.

Priznanje kružni napadač da je sam plasman u polufinale veliki uspeh za ovu generaciju srpskih rukometaša, ali ističe da on i njegovi saigrači time ne žele da se zadovolje.

"Jeste sjajno što smo među četiri najbolje ekipe na svetu, ali nadam se da nećemo stati na tome. Idemo jako, sa velikom željom i mirne glave u polufinale. Odličan smo tim, među nama vlada hemija, funkcionišemo kao porodica i verujem da je baš to presudno za dobre rezultate”, ističe Predović.

Selektor Srbije, Đorđe Teodorović na ovom susretu ne može da računa na prvotimca Partizana Nikolu Zečevića koji se povredio na prošloj utakmici protiv Farskih Ostrva, ali i on veruje da njegovi igrači imaju kvalitet da iznenade domaću selekciju.