Vesti iz rukometa

Teška povreda Nikole Zečevića na Svetskom prvenstvu: Srbija dobila Farane, ali ostala bez sjajnog rukometaša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2023 21:02
Teška povreda Nikole Zečevića na Svetskom prvenstvu: Srbija dobila Farane, ali ostala bez sjajnog rukometaša MN Press

Posle jedne fenomenalne vesti sa Svetskog juniorskog prvenstva za rukometaše stigla je i jedna jako loša vest za Srbiju, jer je u pobedi nad Farskim Ostrvima jedan od najboljih "orlića", Nikola Zečević, po svoj prilici doživeo najtežu povredu u sportu.

Kapiten Partizana pao je u 12. minutu s bolnom grimasom na licu i odmah se dalo naslutiti da je koleno ozbiljno stradalo, da bi naknadnom dijagnostikom u Berlinu utvrđeno da su mu, kako kažu u Rukometnom savezu Srbije, najverovatnije pokidani prednji ukršteni ligamenti. 

To znači da će supertalentovani srednji bek najmanje pola godine odsustvovati sa terena i biti zaustavljen u napravljenom uzletu u karijeri. Zečević je propustio Evropsko prvenstvo u Portugalu zbog povrede, na kom su "orlići" osvojili bronzanu medalju, dok je ove godine debitovao za A selekciju Bergenu u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat. 

Nedostajaće i selektoru Đorđu Teodoroviću i ostatku ekipe u polufinalu planetarnog takmičenja, jer je imao veliki udeo u dosadašnjim uspešnim nastupima našeg tima.