Vesti iz rukometa

Rukometaši žele prvo mestu u grupi: "Orlići" protiv Maroka trasiraju put ka završnici takmičenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2023 10:57
Rukometaši žele prvo mestu u grupi: "Orlići" protiv Maroka trasiraju put ka završnici takmičenja RSS

Juniorska rukometna reperezentacija Srbije igra od 19.15 časova porotiv selekcije Islanda u poslednjoj utakmici grupne faze Svetskog prvenstva u Atini.

Selektor Đorđe Teodorović o protivniku ima samo reči hvale, bez obzira što su se u prvoj utakmici mučili sa reprezentacijom Maroka.

”Odlični rezultati su iza nas, zadovoljni smo sa prikazanom igrom. Prvi cilj koji smo imali je ostvaren, a to je plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva. Za sada ove brojke izgleaju imponzantno, delujemo dosta dobro. Uspevamo da koristimo sve raspoložive snage i da ravnomerno rasporedimo energiju. Zdravstveni bilten je pozitivan, svi su spremni da daju svoj maksimum u poslednjoj utakmici u grupi.”

Protivnik u duelima ove generacije ima bolji skor, pre dve godine u Hrvatskoj Srbija je izgubila, dok je prošle godine utakmica između Srbija i Islanda završena nerešenim rezultatom.

”Iako nisu pobedili Maroko i Čile na način na koji smo to mi uradili to ne znači ništa jer je to ekipa koja ima izuzetne igrače na svim pozicijama. Mislim da smo sazreli kao ekipa, da će ove godine sve biti na našoj strani. Znamo šta nas čeka, ne bežimo od uloge favorita i verujemo jedni u druge i u prolaz dalje sa većim brojem bodova", rekao je selektor.