Vesti iz rukometa

Pobeda protiv Grčke donosi četvrtfinale: Mladi rukometaši Srbije nadomak plasmana među osam najboljih na svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 09:24
Pobeda protiv Grčke donosi četvrtfinale: Mladi rukometaši Srbije nadomak plasmana među osam najboljih na svetu Rukometni savez Srbije

Mlada rukometna reprezentacija Srbije sastavljena od igrača do 21 godine ima priliku da se trijumfom nad selekcijom Grčke (18.45) plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Igrači trenera Đorđa Teodorovića su u nedelju bili bolji od Egipta i sada je samo potrebno da tu pobedu potvrde dobrom igrom protiv večerašnjeg rivala i obezbede plasman među osam najboljih na svetu.

"Moramo ostati hladne glave. igramo protiv domaćina koji apsolutno ima kvalitet na nivou vrhunskih timova sa kojima smo do sada igrali. Island i Egipat igraju pre nas, tako da ćemo saznati rezultat i verujem da pobedom protiv Grčke idemo u najboljih osam selekcija Sveta", kaže selektor Teodorović i nastavlja:

"Fokusirani smo na ono što teba da pokažemo kada izađemo na teren i da ponovimo utakmicu kao protiv Egipta u kojoj smo prikazali najbolju partiju do sada. Poznajemo Grke, gledali smo ih na velikom broju utakmica, ali smo svakako napravili još jednu kompletnu analizu kako bismo momke pripremili na pravi način. Verujem u ovu ekipu, želimo u Berlin i želimo da beležimo sjajne rezultate za našu voljenu Srbiju".

Pobeda protiv Grčke je najsigurniji scenario za plasman u četvrtfinale, ali postoje i drugi, jer može da se desi da osvojimo grupu pa čak i, u teoriji, budemo poslednji u kvartetu iz kog najuspešniji tandem ide u sledeću rundu.

Remi bi bio dovoljan u slučaju nerešenog ishoda meča Egipat - Island ili pobede Islanđana. Ako izgubimo od Grka, a Egipat isto prođe u svom meču, opet imamo odlične šanse za prolaz kao drugoplasirani, jer bismo bili na gol razlici +7 u trouglu sa Egiptom (-1) i Grcima (-6).

Desi li se da izgubimo, a "faraoni" dobiju Island ili podele bodove u tih 60 minuta onda ostajemo bez četvrtfinala.

Grupa IV 

Island - Egipat 16.30
Srbija - Grčka 18.45

 

Standings provided by Sofascore