Vesti iz rukometa

Rukometaši Vojvodine domaćini Nerbeu u prvom meču finala EHF kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2023 12:44
Rukometaši Vojvodine domaćini Nerbeu u prvom meču finala EHF kupa MN Press

Rukometaši Vojvodine će prvi meč finala EHF kupa protiv norveškog Nerba igrati na svom terenu 27. ili 28. maja, odlučeno je žrebom u Beču u sedištu EHF-a. Revanš je sedam dana kasnije u Norveškoj. Rukovodstvo Novosađana će tek odlučiti da li će se finalni meč igrati u SPENS-u ili "Slanoj bari".

Rival Lala je Nerbo, mada revanš meč polufinala nije još registrovan jer su u Runaru uložilii žalbu, pa narednih dana tek treba da se i službeno odluči protivnik tima Borisa Rojevića u borbi za prvi evropski pehar u istoriji kluba, a prvi za Srbiju posle 22 godine, kada je Jugović iz Kaća bio pobednik Čelendž kupa, preteče današnjeg EHF kupa.

 

 

Lale su u polufinalu izbacile šveski Alingsos. Posle poraza u Skandinaviji sa 25:24 u revanšu u subotu, Novosađani su bili ubedljivi, dobili su sa 32:24 pred 2.000 gledalaca na Slanoj bari. Nerbo je eliminisao Runar posle sedmeraca. U prvom meču je branilac trofeja pobedio u gostima sa 29:27, ali je u revanšu izgubio takođe sa dva gola razlike – 31:33, pa je penal rulet odlučio finalistu, a Nerbo je bio uspešniji – 5:3.