Vesti iz rukometa

Vojvodina osvojila Kup EHF: Novosađani doneli prvi evropski klupski trofej Srbiji posle 22 godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2023 14:55
Vojvodina osvojila Kup EHF: Novosađani doneli prvi evropski klupski trofej Srbiji posle 22 godine MN Press

Rukometaši Vojvodine napravili su ogroman uspeh i osvojili trofej u EHF kupu, što je njihov prvi evropski pehar u klupskoj istoriji. Srpski šampion je i u revanš meču finala protiv Naerba uspeo da trijumfuje i napravi istorijiski uspeh - 25:23 (10:10).

Imali su Novosađani sedam golova viška iz prvog susreta na svom terenu (30:23), ali se igrači trenera Borisa Rojevića nisu odlučili da čuvaju tu prednost. Naprotiv, igrali su muški, agresivno, kako su to činili i cele sezone i nisu dozvolili domaćem sastavu da ih ozbiljnije ugrozi.

Sve vreme su kontrolisali meč, bili izuzetno čvrsti u odbrani i strpljivi u napadu protiv tima koji je osvojio ovo takmičenje prošle sezone. Nisu igrači najboljeg srpskog tima paničili ni kad je rival imao dva gola prednosti u prvom poluvremenu, već su znali na koji način da mu pariraju, a kad su oni sredinom drugog perioda poveli 17:15 kao da je bilo jasno da Skandinavci ne mogu da prirede iznenađenje.

Istina, uspeo je domaćin da napravi seriju 3:0 i povede, ali je onda Vojvodina ponovo preuzela konce igre u svoje ruke i rutinski privela meč kraju.

Najveći je to uspeh u istoriji Vojvodine, ali i jedan od većih u istoriji srpskog rukometa, budući da je ovo prvi osvojeni pehar jednog kluba iz Srbije nakon 22 godine. Tada je, 28. aprila 2001. godine Jugović iz Kaća osvojio upravo ovo takmičenje, a danas su Novosađani pokazali da rukomet u Srbiji i te kako živi.