Vesti iz rukometa

Vojvodina piše istoriju srpskog rukometa: Novosađani imaju prilku da se plasiraju u finale EHF kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2023 17:09
Vojvodina piše istoriju srpskog rukometa: Novosađani imaju prilku da se plasiraju u finale EHF kupa MN Press

Više od dve decenije, srpski klupski rukomet nema pretendenta za trofej na međunarodnoj sceni, a prvotimci Vojvodine večeras (20, TV Arena sport 4) imaju priliku da se plasiraju u finale EHF Kupa.

Novosađani su u prvom meču polufinala poraženi od švedskog Alingsosa (24:25) i pred svojim navijačima u Sportskom centru "Slana bara" mogu da ispišu istoriju srpskog rukometa.

"Utakmica za istoriju. Utakmica za navijače, za srpski rukomet, za našu Vojvodinu. Neće biti lako. Ne sme nas zavarati rezultat koji jeste aktivan, ali nam je potrebna pobeda. Ne smemo da mislimo o maloj gol razlici. Moramo igrati našu igru i pokušati da nametnemo naš tempo. Ostaje žal što nismo sačuvali 23:21 u finišu prve utakmice, neke stvari su uticale na to, neću sada da pričam o tome, ali svakako mi ćemo igrati našu prepoznatljivu igru. Čujem da će hala biti dupke puna, to je dodatni motiv da pobedimo i da se plasiramo u finale", kaže trener Boris Rojević.

Koliko je interesovanje za ovaj meč velikog najbolje se vidi iz podatka da su sve ulaznice za ovaj meč planule za samo 48 sati i da će Novosađani dati ogromnu podršku svojim ljubimcima na putu ka plasmanu u finale EHF Kupa.