Vesti iz rukometa

Vojvodina veliki korak bliže trofeju EHF kupa: Novosađani imaju zavidnu prednost posle prvog meča sa Nerbom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2023 22:24
Vojvodina veliki korak bliže trofeju EHF kupa: Novosađani imaju zavidnu prednost posle prvog meča sa Nerbom MN Press

Rukometaši norveškog Nerba imaju čitavih 60 minuta da nadoknade izgubljeno u večerašnjem meču finala EHF kupa sa Vojvodinom, ali srpski klub nosi na revanš više nego obećavajućih sedam golova razlike - 30:23 (15:8). 

Pred 2.500 svojih navijača, ekipa Borisa Rojevića pružila je još jednu odličnu partiju u vrhunskoj sezoni, samo nekoliko dana posle odbrane titule prvaka Srbije protiv Partizana. Pobednik poslednjeg EHF kupa praktično nije imao šansu za bilo šta više od časne borbe. 

Daleko od toga da su ovakvi minusi nenadoknadivi u rukometu, ali imponuju rešenost, čvrstina, raznovrsnost, snaga i koncentracija u igri "lala". Kako u odbrani, gde su opet veliki posao obavili Vukoviljak i Pušica, tako u napadu, gde su kolo vodili četvorostruki strelac Rogan, te za nijansu manje efikasni Milić, Ocvirk i Rađenović. 

Uz nemerljiv doprinos Puhovskog, koji je samo jednom zatresao mrežu ali je vukao konce igre ekipe koja ima priliku da donese prvi evropski trofej srpskom rukometu posle neverovatnih 22 godine posta. 

Prava je šteta što će to možda učiniti daleko od Novog Sada i publike koja ih je frenetično nosila do velikog trijumfa, po milioniti put oduševljena motivacijom i kvalitetom neverovatne generacije desetostrukog uzastopnog prvaka Srbije. 

Jugović iz Kaća, u doba Jugoslavije, osvojio je pehar Čelendž kupa, preteču današnjeg EHF kupa, dok je Metaloplastika 2014. godine stala u finalu, kada je švedski Alingsos bio bolji (26:37). Vojvodina je nadomak grandioznog uspeha, za šta je potrebno da i u drugom meču (3. jun) bude maksimalna i pametna protiv Tuea, Svensgarda, Haugsenga i ostalih.