Vesti iz rukometa

Cele sezone smo ginuli za ovo: Rojević sa rukometašima Vojvodine stigao do pehara Kupa EHF-a

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2023 17:46
Cele sezone smo ginuli za ovo: Rojević sa rukometašima Vojvodine stigao do pehara Kupa EHF-a MN Press

Od kada je preuzeo komande u stručnom štabu rukometne sekcije Vojvodine, Boris Rojević se pretvorio u skupljača trofeja, ali danas podignuti pehar Kupa EHF-a, na terenu norveškog Nebra, iznad je osvajanja svih domaćih titula i Kupova Srbije.

Ne poriče to ni mladi trener iz Vrbasa, u čijoj biografiji posle 120 minuta borbe sa jakim takmacem i dve pobede stoji da je za samo pola decenije u "Slanoj bari" čak 13 puta dobijao finalne mečeve. 

"Sigurno da je ovo najveća pobeda, najveći trofej u mojoj karijeri, kruna dosadašnjeg rada. Verujem da je ovaj pehar samo početak nečeg velikog, još boljih rezultata Vojvodine. Zaslužili smo pehar. Velika pobeda kolektiva, ponosan sam na sve igrače. Cele sezone smo igrali, ginuli za ovo. Ulog je bio veliki. Nije bilo lako kao što to krajnji rezultat dvomeča govori", poručio je uzbuđeni i ponosni Rojević iz Norveške, u izjavi za Mozzart sport. 

 

 

Posle istinite konstatacije i najave još većih planova u Evropi, strateg Vojvodine mirno je analizirao dešavanja u Stavangeru prelomljenog serijom 3:0 u korist "lala", posle Rojevićevog tajma-uta i saveta igračima da ne paniče zbog tadašnjeg naleta protivnika i domaćinovog vođstva od 10:7.  

"To je bio ključni detalj, kada smo prekinuli njihovu seriju. Otišli smo sa nerešenim rezultatom na poluvreme i posle nam je bilo lakše. Imali smo mir na odmoru, dogovorili smo se da idemo u nastavku, ne da sačuvamo prednost, nego da pobedimo. To smo i ostvarili, lepše je kada se osvoji trofej s pobedom nego da smo recimo izgubili sa šest golova razlike", zaključio je trener Vojvodine.