Vesti iz rukometa

Nismo hteli da čuvamo prednost: Puhovski o "duploj" pobedi Vojvodine u finalu Kupa EHF-a

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2023 16:35
Nismo hteli da čuvamo prednost: Puhovski  o "duploj" pobedi Vojvodine u finalu Kupa EHF-a MN Press

Rukometaši Vojvodine uradili su ono što nije nijedan srpski klub u poslednjih 22 godine, tako što su u finalu Kupa EHF-a bili ubedljivo bolji od Nerba na svom terenu (30:23), a onda slavili i pred navijačima norveškog kluba (25:23). Mogle su "lale" da kalkulišu, ne zaleću se i čuvaju golgeterski kredit iz prošlonedeljnih 60 minuta dvomeča, ali su izabrali drugačiji pristup. I to im se isplatilo. 

"Znalo smo da će biti teško, nismo hteli da čuvamo prednost iz Novog Sada, već da pokušamo da dobijemo i u revanšu. Nije bilo lako, Nerbo je igrao dobro u odbrani. Srećno smo zbog pobede, trofeja, pokazali smo da možemo da dobijemo ovako teškog rivala i u gostima", prokomentarisao je Boris Puhovski, sa sedam golova najbolji strelac revanša trećeg po jačini EHF klupskog takmičenja. 

 

 

Vrsni golgeter iz Belorusije opravdao je svaki evro uložen u njegov dolazak prošlog leta, jer je jedan od najboljih šutera poslednjih nekoliko Liga šampiona vukao ekipu u napadu iz "Slane bare", često "poentirajući" u prelomnim trenucima. 

Zato se uprava osvajača poslednjih 10 titula prvaka Srbije još pre mesec dana potrudila da ga privoli na novi jednogodišnji ugovor, ozbiljno računajući na Puhovskog i u Ligi Evrope sledeće sezone.