Vesti iz rukometa

Vojvođani blistaju nakon plasmana u finale EHF Kupa: Za ovo smo se borili sve ove godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2023 12:42
Vojvođani blistaju nakon plasmana u finale EHF Kupa: Za ovo smo se borili sve ove godine MN Press

Trener rukometaša Vojvodine Boris Rojević je posle plasmana u finale EHF kupa rekao da se nada da će klub nastaviti da raste i da će u budućnosti igrati i u Ligi šampiona.

Vojvodina je u polufinalu EHF kupa, trećeg po snazi evropskog takmičenja, eliminisala Alinsgas, a u finalu će igrati protiv norveškog kluba, pobednika dvoboja Nerbo - Runar.

Rojević nije krio oduševljenje zbog istorijskog uspeha.

"Presrećan sam, za ovo smo sve ove godine radili, trudili se i sanjali nešto ovako. Predivan ambijent, hvala svima koji su došli jer ovo je stvarno neverovatno. Meni je puno srce. Što se tiče utakmice, ono što ja pričam ceo život, bez odbrane nema ništa. Nadam se da nećemo stati na ovome, da ćemo rasti iz godine u godinu. Nadamo se da će ovaj klub doći jednog dana i do Lige šampiona i igrati uspešno i najjače takmičenje."

Otkrio je Rojević i šta je rekao ekipi u poluvremenu.

"Bavim se trenerskim poslom zbog ovakvog ambijenta, adrenalina. Trebalo bi stalno da igramo pred ovakvom publikom. Dogovorili smo se u poluvremenu da ako treba da izgubimo utakmicu da je izgubimo hrabro, kao muškarci. Drugo poluvreme smo odigrali odlično. Dobro smo pripremili utakmicu i zaista je sve prolazilo iako nas je stizao i umor u određenim trenucima".

Na kraju je Rojević kratko govorio i o finalnim utakmicama. - "Zaista nas očekuje jako težak protivnik, ko god da prođe dalje, ali ima mesec dana do finala, sad je trenutak da momci malo proslave i uživaju u ovom rezultatu" - zaključio je Rojević.

Plasmanom Vojvodine u finale EHF Kupa, jedan srpski tim došao je u situaciju da se bori za medalju na međunarodnoj sceni posle više od dve decenije, a poslednji takav uspeh napravio je Jugović iz Kaća 2001. godine, kada je osvojio Čelendž kup, preteču ovog takmičenja.