Vesti iz rukometa

Rojević: Moglo je da bude i 10 razlike, na pobedu i u Norveškoj

komentari (0)

Izvor: Tanjug

29.05.2023 08:45
Rojević: Moglo je da bude i 10 razlike, na pobedu i u Norveškoj MN Press

Rukometaši Vojvodine stekli su sedam golova prednosti protiv Nerbea (30:23) u prvom finalnom meču EHF kupa i 3. juna u Norveškoj mofu da donesu trofej u Srbiju čekan 22 godine.

Imali su Novosađani i 10 golova razlike, a način na koji su završili meč nije obradovao trenera Borisa Rojevića.

"Sigurno je da je ostao žal što nismo pobedili sa većom razlikom, jer smo imali i prednost od devet i 10 golova. Dešavale su nam se neke gluposti koje se ne dešavaju ni kad si u pionirima. Sigurno je da bi nam bilo lakše sa 10 golova prednosti nego sedam, ali imaćemo dovoljno vremena da se spremamo i da probamo i tamo da pobedimo", istakao je Rojević na konferenciji za medije.

On je dodao da se kod njegovih igrača primerio umor od finala plej-ofa protiv Partizana.

"Da nismo igrali utakmicu u sredu siguran sam da bismo već sve danas sve završili i pobedili sa 10 golova i više. Paklen raspored smo imali, pet utakmica u 15 dana, čestitam mojim momcioma, samo osam primljenih golova. Nema opuštanja i idemo tamo kao da je 0:0", poručio je Rojević.

Prvotimac Vojvodine Bojan Rađenović istakao je da će ekipa u revanš, uprkos sedam golova prednosti, igrati na pobedu.

"Presudila je naša dobra odbrana, u revanšu je potrebno da igramo još bolje. Idemo kao da nemamo prednost, imamo dovoljno vremena da se odmorimo i da pobedom stignemo do evropskog trofeja", rekao je Rađenović.