Vesti iz rukometa

Selektor Srbije posle debakla u Norveškoj: Izvinjavam se navijačima, najgora utamica do sada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2023 21:18
Selektor Srbije posle debakla u Norveškoj: Izvinjavam se navijačima, najgora utamica do sada MN Press

Rukometaši Srbije nisu uspeli da sačuvaju stopostotan učinak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto su u četvrtom kolu izgubili od Norveške u Bergenu 35:25 (17:12).

Posle susreta u Novom Sadu, skandinavska reprezentacija ništa nije želela da prepušta slučaju u revanšu. Od starta je zagospodarila terenom i na krilima Sandera Sagosena deklasirala "orlove" sa čak 10 golova razlike.

Posle susreta u Norveškoj, trener Srbije Toni Đerona otkrio je uzroke poraza, a dodao je i da je ovo verovatno najlošiji nastup "orlova" otkako je preuzeo kormilo nacionalnog tima.

"Nismo imali pravi stav, nismo bili dovoljno fokusirani. Ovo je bio potpuno drugačiji meč u odnosu na Novi Sad. Previše je emocija bilo u četvrtak, pripremao sam momke na potuno drugačiji meč danas, ali smo nažalost odigrali verovatno i najlošiji meč od kako sam preuzeo ekipu. Osim debitantskog nastupa Nikole Zečevića, gotovo da nema pozitivnih elemenata na koje bih se osvrnuo", rekao je Đerona i dodao:

"Nedopustivo je da posle onakve pobede odigramo ovako u revanšu i ovom prilikom se izvinjavam svim srpskim navijačima. Pokušaćemo da analiziramo ovaj meč i izvučemo pouke za naredne utakmice u kvalifikacijama. Za pet nedelja ćemo ponovo biti na okupu i nadam se da ćemo na na utakmicama sa Finskom i Slovačkom obezbediti kartu za Evropsko prvenstvo", rekao je Đerona za sajt RS Srbije.

Mijajlo Marsenić je čestitao Norvežanima na trijumfu.

"Ovo nije bio naš dan. Napravili smo previše grešaka, nismo bili na svom nivou, a selekcije poput Norvežana to znaju da iskoriste. Nismo mogli da im pariramo kada je trčanje u pitanju u prvom poluvremenu. Poboljšali smo igru na početku prvog poluvremena ali je opet usledio pad i nismo imali snage za preokret. Nadam se da je svima jasno da ovakve utakmice ne smeju više da nam se dešavaju, bez obzira na kvalitet protivnika. Iako smo izgubili sa deset razlike, ovo nije prava slika Srbije. Siguran sam da ćemo spremniji, pametniji i odlučniji doći na sledeće okupljanje i obezbediti plasman za šampionat Evrope", poručio je Marsenić.

Posle susreta u Bergenu, Obe ekipe sada imaju po šest osvojenih bodova, ali Norveška ima bolji međusobni skor. Na kontinentalni šampionat idu po dve prvoplasirane ekipe, a dva kola pre kraja Slovačka i Finska imaju po dva boda. Srbija se nalazi na korak od plasmana, a za to joj je potreban još samo jedan bod.