Vesti iz rukometa

Ništa od iznenađenja u Norveškoj, Sagosen zaustavio Srbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2023 18:16
Ništa od iznenađenja u Norveškoj, Sagosen zaustavio Srbiju MN Press

Rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da ponovi uspeh protiv Norveške u Novom Sadu, pošto je nakon samo tri dana u revanšu izgubila od skandinavske reprezentacije u gostima rezultatom 35:25 (17:12) u utakmici četvrtog kola Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Uoči duela u Bergenu, Srbija je bila jedna od sedam reprezentacija sa maksimalnim učinkom u kvalifikacijama, međutim, uprkos porazu nije kompromitovala svoj plasman na Evropsko prvenstvo, gde je kartu za takmičenje u Nemačkoj, već praktično obezbedila sa današnjim rivalom, koji poput "orlova" ima po tri pobede i poraz.

Obe ekipe sada imaju po šest osvojenih bodova, ali Norveška ima bolji međusobni skor. Na kontinentalni šampionat idu po dve prvoplasirane ekipe, a dva kola pre kraja Slovačka i Finska imaju po dva boda. Srbija se nalazi na korak od plasmana, a za to joj je potreban još samo jedan bod.

 

 

Shvatili su Skandinavci ovaj meč krajnje ozbiljno posle poraza u Novom Sadu, a ključ pobede domaćina ovaj put bio je Sagosen sa čak 12 pogodaka. Kapiten Norveške i rukometaš Kila postigao je svega četiri gola u prvom meču, ali je danas bio izuzetno raspoložen. Na drugoj strani, listu strelaca Srbije predvodili su Marsenić i Orbović sa po četiri gola.

Susret u Bergenu dobro je počeo po "orlove", koji su na krilima Orbovića i Radivojevića poveli 4:2, da bi Skandinavci serijom 4:0 vratili rezultat na svoju "vodenicu" (6:4). Srbija je zatim podigla tempo, probudili su se Ilić i Borzaš, pa je do sredine poluvremena igrala u egalu sa Norveškom (10:9). 

Međutim, od tada kao da se uvukla nervoza u ekipi Tonija Đerone. "Orlovi" su pronalazili sve manje rešenja u napadu, a veliki broj promašaja osetio se i na drugoj strani terena. Posle više od pet minuta bez postignutog gola, Norveška je napravila 5:0 seriju u režiji fantastičnog Sagosena i stekla najveću prednost na utakmici (15:9), da bi na odmor otišla rezultatom 17:12.

U nastavku susreta Marsenić i Orbović uspeli da smanje na podnošljivu razliku (19:15). Međutim, kvalitet rivala je ponovo zasijao u drugom poluvremenu. Najpre su na krilima Rajnkinda povećali prednost (22:15) da bi zahvaljujući odličnoj igri u traniziciji u finišu došli i do dvocifrenog vođstva (32:22). Đerona je pokušao da razmrda ekipu izmenama, ali ni to nije donelo boljitak, pa su "orlovi" na kraju zabeležili ubedljiv poraz u Bergenu.

Norveška - Srbija 35:25 (17:12)

Sudije: H. Alvares Mata, J. Bustamente Lopes (Španija)

Hala: "Asane arena"

Norveška: Sagosen 12, Rajnkind 6, Bjernsen 6, O Saliven, Rod 1, Heldal, Sogard, Gulerud 1, Blonz 4, Grondahl 1, Overbi, Aga 1, Toft 2.

Srbija: Radivojević 2, Orbović 4, Vanja Ilić 2, Nemanja Ilić 2, Vejin, Marsenić 4, Pešmalbek 2, Kukić 1,  Milosavljević, Borzaš 3, Dodić 1, Rogan, Vorkapić, Zečević 1.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, četvrto kolo, Grupa 2:

Slovačka - Finska 32:24 (13:14)
Norveška - Srbija 35:25 (17:12)