Vesti iz rukometa

Rukometaši Srbije u četvrtfinalu SP: Juniori deklasirali Grčku i zakazali duel sa Farskim Ostrvima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 20:12
Rukometaši Srbije u četvrtfinalu SP: Juniori deklasirali Grčku i zakazali duel sa Farskim Ostrvima Rukometni savez Srbije

U poslednjem kolu grupne faze Svetskog prvenstva za rukometaše do 21 godine, reprezentacija Srbije pobedila je Grčku i plasirala se u četvrtfinale takmičenja u Atini - 34:23 (15:12).

Juniori Srbije završili su prvu fazu takmičenja na drugom mestu tabele G4 iza neporaženog Islanda (6), sa četiri boda ispred Egipta (2) i Grčke (0) i u četvrtfinalu sastaće se sa liderom grupe 2, Farskim Ostrvima, koja je prethodno na turniru slavila protiv Francuske, Portugalije i Španije. Njihov duel na programu je 29. juna.

Mučili su se rukometaši Srbije sa Grčkom sve do 10 minuta pre kraja prvog poluvremena kada su uspeli da izjednače na 9:9. Nisu dobro igrali "orlići" u odbrani, ali je na golu zablistao Krivokašić koji je odbranio pet zicera, a Dodić (tri gola), Stanisavljević i Kos (dva) doneli prednost od 15:11 pred kraj prvog dela. Na kraju su Grci nekoliko sekundi pre kraja uspeli da prekinu lošu seriju i na odmor odu sa tri gola zaostatka 15:12.

Nastavak utakmice doneo nam je bolju igru rukometaša Srbije, iako su se sredinom drugog poluvremena mučili sa efikasnošću. Golovima Zečevića, Dodića i Kosa "orlići" poveli su 21:13 u 38. minutu, najavivši ubedljivu pobedu na kraju. Ali, Grčka se nije predavala. Na krilima dobre igre u tranziciji, domaćin je u jednom trenutku prišao na 21:18. Međutim, nije imao snage da dođe do preokreta. Serijom 7:0 (28:18) Srbija je i definitivno rešila pitanje pobednika i tako zakazala duel sa nimalo naivnom reprezentacijom Farskih Ostrva, koja je sa stopostotnim učinkom završila grupnu fazu takmičenja. 

Reprezentacija koja broji svega nekoliko stotina ljudi koji se bave rukometom, uspela je da iznenadi evropskog šampiona i nekoliko na papiru, boljih selekcija, a plasman u poslednju fazu takmičenja, obezbedila je kolo pre kraja, nakon trijumfa nad Brazilom, kada je na terenu blistao novi igrač Kila Elijas Elafsen sa čak 13 golova.
 

Standings provided by Sofascore