Vesti iz rukometa

Triling domaćina protiv ostatka Evrope: Poznati svi četvrtfinalisti Svetskog prvenstva za rukometašice

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.12.2023 22:49
Rukometašica Danske probija blok Nemačke tanjug/Claus Fisker/Ritzau Scanpix via AP)
Rukometašica Danske probija blok Nemačke

Posle zadnje ture mečeva trećeg kola druge runde Svetskog prvenstva za rukometašice poznato je kojih osam reprezentacija i dalje ima pravo da se nada mestu na pobedničkom postolju.

Prema očekivanju, u trci su ostale sve tri države domaćina turnira - Danska, Švedska i Norveška. Prva od ovih ekipa odbranu bronzane medalja sa prethodnog SP nastaviće protiv Crne Gore, kao jedine predstavnice balkanskog rukometa (13. decembar).

Šveđankama će za ostanak u trci za prvo planetarno odličje ikada biti potrebno da savladaju Nemačku, koja je jedini poraz na šampionatu doživela od Dankinja (13. decembar).

 

 

Poslednja nordijska ekipa, Norveška, pred svojim navijačima nastoji da ostane na planetarnom tronu, a raniji žreb i potonji rezultati su je spojili sa Holandijom (12. decembar). 

Najzad, aktuelni svetski viceprvak Francuska dobila je priliku da protiv objektivno manje kvalitetne Češke jednostavnije od ostalih dođe do Top 4 (12. decembar). 

Razloga za zadovoljstvo imaju još selekcije Slovenije i Mađarske, pošto su i one obezbedile mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre.