Vesti iz rukometa

Francuska preko Češke do polufinala Svetskog prvenstva za rukometašice: Očekivana pobeda olimpijskih šampionki

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.12.2023 19:47
Rukometne reprezentativke Francuske proslavljaju pobedu nad Čehinjama tanjug/Beate Oma Dahle/NTB Scanpix via AP
Rukometne reprezentativke Francuske proslavljaju pobedu nad Čehinjama

Rukometašice Francuske prve su polufinalistkinje Svetskog prvenstva u tri države, pošto su večeras opravdale ulogu favorita protiv, objektivno slabijih, koleginica iz Češke - 32:22 (18:16).

Aktuelne olimpijske šampionke i viceprvakinje sa prethodnog planetarnog šampionata od početka do kraja su vodile igru i držale rezultatsku distancu, a vrhunac otpora rivalki bio je deficit od dva gola (16:18). 

Iako se unapred znao pobednik, može se reći da je meč prelomljen sredinom drugog poluvremena, kada su osvajačice zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju otišle na plus šest (25:19), posle čega su samo uvećavale distancu. 

Među "trikolorkama" izdvojile su se Minko sa pet golova, te Tublan i Valentini, koje su po jednom manje zatresle mrežu. U poraženom sastavu Jerebkova je postigla šest, a Mala i Sustackova po četiri pogotka. 

Protivnice Francuskinja u nastavku SP biće Šveđanke ili Nemice, čiji je duel sutra na programu. U četvrtfinalu se sastaju još Norveška i Holandija (večeras), odnosno Crna Gora i Danska (sutra).