Vesti iz rukometa

Ako ih svedemo na borbu šest na šest, utakmica može biti rezultatski neizvesna: Edita Nuković očekuje veliku bitku sa rukometašicama Nemačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.12.2023 16:17
Rukometašice Srbije pre meča sa Poljskom RSS
Rukometašice Srbije pre meča sa Poljskom

Najbolje rukometašice Srbije nisu prenele nijedan bod iz prve faze Svetskog prvenstva, na nuli su ostale i posle duela sa Poljskom, a pitanje je koliko realno mogu i u novom meču druge runde sa Nemačkom (18.00, TV Arena sport 5), jer će imati posla sa liderom grupe II.

Rivalke su dobile dalje prošle pobedama protiv Japanki, Iranki i Poljakinja, a na startu drugog dela SP bile su bolje od Rmunki, pa im je susret sa našim mladim timom prilika da osiguraju plasman u eliminacione bitke. 

"Nemačka ima čvrstu odbranu sa fizički izuzetno snažnim igračicama. Golmanka im je u formi i trude se da igraju brz rukomet. Ako uspemo da ih usporimo kao što je to bio slučaj u prvoj utakmici sa Danskom, to može da ih izbaci iz takta i da izgube strpljenje u odbrani. Ako uspemo da se odbranimo u prvih nekoliko brzih napada brzim vraćanjem u odbranu, i svedemo ih na borbu šest na šest, ovo može biti rezultatski neizvesna utakmica. Moramo biti fokusirane i agresvine ali svih 60 minuta jer ovakav protivnik greške i padove kažnjava", rekla je Edita Nuković, jedna od brojnih debitankinja na velikim takmičenjima ili planetarnim šampionatima u ekipi Uroša Bregara.

Srbija je pokazala da može da se nosi sa jačima od sebe, ali protiv moćne Danske nije izdržala da bude na istom nivou svih 60 minuta, dok je protiv Poljske napravila od gotovog veresiju. Čile je bio očekivan "plen", dok su protiv Rumunije "orlicve" bile ispod nivoa. 

 

Standings provided by Sofascore