Vesti iz rukometa

Rukometašice Srbije poražene od Poljske na startu glavne faze SP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.12.2023 17:04
Rukometašice Srbije poražene od Poljske na startu glavne faze SP MN Press

Rukometašice Srbije poražene su od Poljske 21:22 (13:10) na startu glavne faze Svetskog prvenstva u Grupi 3 i tako praktično izgubile nadu da mogu da prođu u nokaut fazu. Posle veoma dobre igre u prvom delu, vođstva od tri gola razlike, usledio je pad u nastavku, veliki broj grešaka je doprineo preokretu Poljakinja.

Rukometašice Srbije su dobro otvorile meč, dobrom odbranom, osmišljenim napadom povele su 4:0, a Poljakinje su prvi gol postigle tek u šestom minutu. Izuzetno je igrala sa levog krila Sanja Radosavljević koja je bila nerešiva enigma za rivalke, postigla je u prvom poluvremenu pet golova, na crti je veoma uspešna bila Katarina Bojičić, sa tri pogotka iz četiri šuta, pa su izabranice Uroša Bregara na poluvreme otišle sa prednošću od 13:10.

Međutim, u nastavku meča, rukometašice Srbije su bile sapete, nisu postigle 10 minuta pogodak, napravile su mnogo grešaka, pa su Poljakinje došle do prednosti od dva gola razlike. Anđela Janjuševićeva je na tri minuta pre kraja iz sedmerca smanjila na 21:22, zatim je Silvija Matušik pogrešila i omogućila našim reprezentativkama da izjednače na minut pre kraja.

Poljakinje su bile čvrste u odbrani, Lazićeva je bila izblokirana na minut pre kraja i propala je prilika da se stigne do boda. Sanja Radosavljević je bila najefikasnija sa šest golova, Marija Laništanin je postigla gol manje, Emilija Lazić je dodala četiri, Katarina Bojičić i Anđela Janjušević po tri pogotka.

 

Standings provided by Sofascore