Vesti iz rukometa

Rukometašice Srbije protiv jakih Rumunki traže prvi trijumf na SP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.12.2023 11:59
Rukometašice Srbije protiv jakih Rumunki traže prvi trijumf na SP Rukometni savez Srbije

Sjajna partija protiv Danske i nesrećan poraz na samom kraju, daje nadu podmlađenoj selekciji rukometašica Srbije nadu da bi danas protiv jakih Rumunki (18.00, TV Arena sport 2) možda mogle i do prve pobede u Grupi E koja bi izvesno donela i plasman u drugi krug.

Čvrsta i fizički jaka ekipa Rumunije predvođena jednim od najboljih bekova ikada, Kristinom Neagu, biće novi test za mladu i neiskusnu ekipu Srbije koja ako ponovi odnos prema uspostavljenoj taktici, ima svoje šanse.

Ono što takođe može biti adut Srbije u utakmici sa Rumunijom jeste činjenica da dosta srpskih igračica igra baš rumunsku ligu. Jedna od njih je svakako Anđela Janjušević koja je uzdanica Rapida iz Bukurešta, jednog od dva najbolja kluba iz države narednog protivnika:

"Mislim da nas očekuje jedna teška utakmica, zato što je naš prvi susret bio jako iscrpljujuć, dok su sa druge strane one imale lakši zadatak. Imaju dobru ekipu, ali i mi našu šansu tražimo u čvrstoj odbrani i poštovanju taktike u napadu. Rumunke su poznate po tome da igraju još čvršće i 'prljavije' nego što je to slučaj sa Danskom, te će ovo biti još jedna utakmica za potući se na terenu."

 

 

 

SP za rukometašice, drugo kolo

Grupa E

Rumunija - Srbija 18.00

Čile - Danska 20.30

 

Standings provided by Sofascore