Vesti iz rukometa

Malo je nedostajalo do senzacije: Rukometašice Srbije vodile protiv Danske 55 minuta i na kraju poražene u prvom kolu Svetskog prvenstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.12.2023 22:04
Malo je nedostajalo do senzacije: Rukometašice Srbije vodile protiv Danske 55 minuta i na kraju poražene u prvom kolu Svetskog prvenstva MN Press

Najbolje rukometašice Srbije poražene su od Danske u prvom kolu Svetskog prvenstva u Danskoj, ali su igračice selektora Uroša Bregara pružile sjajnu partiju - 25:21 (12.10).

Igra koju su srpske rukometašice pokazale u meču protiv jednog od glavnih kandidata za osvajanje zlatne medalje može da ohrabri, budući da su gotovo 55 minuta bile u konstantoj prednosti.

Nekada je to bilo gol, nekada dva gola razlike, a na golu je briljirala Marija Čolić koja je meč završila sa 10 uspešnih odbrana i tako davala dodatnu dozu sampouzdanja svojim saigračicama.

Ključ pobede Danske leži u nekoliko krupnih grešaka Srpkinja u finišu meča, a konačan rezultat ne odslikava pravi razvoj događaja na terenu.

Ukoliko igračice selektora Uroša Bregara ovako budu igrale i u nastavku takmičenja, a prvi naredni rival će im biti Rumunija u nedelju, plasman u drugi krug takmičenja, što je ujedno i osnovni cilj ove podmlađene selekcije, ne bi trebalo d se dovodi u pitanje.