Vesti iz rukometa

SP za rukometašice na Areni: Srpkinje protiv Nemačke za čast i senzaciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.12.2023 14:45
Selektor Srbije Uroš Bregar MN Press
Selektor Srbije Uroš Bregar

Rukometašice Srbije porazom od Poljske izgubile su svaku šansu za plasman u nokaut fazu na Svetskom prvenstvu, pa će danas od 18.00 časova (TV Arena sport 5) igrati protiv Nemačke, lidera Grupe 3 glavne faze, za čast i možda senzaciju.

Bez pritiska rezultata, podmlađeni sastav selektora Uroša Bregara danas ima zadatak da odigra na svom nivou više od 30 minuta i pokuša da zaustavi Nemice koje su do sada bez poraza na SP u rukometu.

"Nemačka ima čvrstu odbranu sa fizički izuzetno snažnim igračicama. Golmanka im je u formi i trude se da igraju brz rukomet. Ako uspemo da ih usporimo kao što je to bio slučaj u prvoj utakmici sa Danskom, to može da ih izbaci iz takta i da izgube strpljenje u odbrani. Ako uspemo da se odbranimo u prvih nekoliko brzih napada brzim vraćanjem u odbranu, i svedemo ih na borbu šest na šest, ovo može biti rezltatski neizvesna utakmica. Moramo biti fokusirane i agresvine ali svih 60 minuta jer ovakav protivnik greške i padove kažnjava", istakla je debitantkinja u srpskom sastavu Edita Nuković.

Srpske reprezentativke odigrale su veoma dobro protiv Poljske u prvom poluvremenu, vodile su 13:10, da bi na kraju minimnalno poražene iako su imale dva napada za izjednačenje. Sa više koncentracije i čvrstine možda će uspeti da iznenade favorita koji ima veoma dobar sastav.

SP za rukometašice

Grupa 3, drugo kolo

Rumunija - Japan 15.30

Srbija - Nemačka 18.00 (TV Arena sport 5)

Poljska - Danska 20.30 (TV Arena sport 5)

 

Standings provided by Sofascore