Vesti iz rukometa

SP za rukometašice na TV Arena sport: Srbija favorit protiv Čilea, pobeda donosi prolaz u drugi krug

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.12.2023 08:33
SP za rukometašice na TV Arena sport: Srbija favorit protiv Čilea, pobeda donosi prolaz u drugi krug RSS

Najbolje rukometašice Srbije u 18.00 časova (TV Arena 1 Premium) u Herningu imaju priliku da ostvare prvi trijumf na Svetkom prvenstvu u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, a taj uspeh bi im doneo i prolazak u drugi krug, ali u njega ne bi prenele nijedna bod.

Igračice selektora Uroša Bregara su u dosadašnja dva kola prikazale dva potpuno različita lica, budući da su protiv Danske vodile 55 minuta i na krjau izgubile, a onda protiv Rumunije sve vreme bile u rezultatskom zaostatku.

Srpske igračice su u duelu protiv Čilenaki apsolutne favoritkinje i zaista bi sve osim njihovog trijumfa bilo veliko iznenađenje, ali slovenački stručnjak otkriva da u ekipi ima određenih zdravstvenih probelma.

"Od početka znamo da fokus mora biti prisutan u svakoj utakmici bez obzira ko je protivnik. Turnir u Španiji smo koristili između ostalog i za pripremu protiv jednog ovakvog rivala. Znamo šta nam pobeda može doneti i na taj način se pripremamo. Verujem u ovaj tim i ne sumnjam da će devojke u utakmicu ući ozbiljno od prvog trenutka iako su dve teške utakmice iza nas", izjavio je selektor Uroš Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije i dodao:

"Nekoliko devojaka je zahvatio virus, videćemo ko će biti optimalno spreman da nastupi protiv Čilea, ali ko god bio na terenu, daće sve od sebe da se grupa završi pobedom."

SP, 3. kolo

grupa E

Srbija - Ćile 18.00 (TV Arena 1 Premium)
Danska - Rumunija 20.30 (TV Arena sport 4)

 

Standings provided by Sofascore