Vesti iz rukometa

SP za rukometašice na TV Arena sport: Srbija protiv Poljske na startu druge runde takmičenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.12.2023 09:00
Rukometašice Srbije MN Press
Rukometašice Srbije

Najbolje rukometašice Srbije utakmicom protiv Poljske (15.30, TV Arena 2 Premium) startuje učešće u glavnoj fazi Svetskog prvenstva u Danskoj.

Rival igračica selektora Uroša Bregara je iz prve faze preneo dva boda, dok naš tim nije nijedan, ali u taboru Srbije veruju da će se posle današnjeg susreta izjednačiti po broju osvojenih bodova.

"Poznajem ekipu Poljske jako dobro jer sa njima i protiv njih igram godinama. Pokušaće da nas slome lakim golovima iz kontri i polukontri što nismo dobro branile protiv Rumunije, ali ovo je prilika da se ispravimo i brže vraćamo nazad u odbranu. Najveća opasnost svakako dolazi od Кobilinske koja je lider ove generacije Poljakinja", kaže pivotmen selekcije Srbije, Jovana Milojević, a prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije, dok selektor Bregar dodaje:

"Biće potrebno da na brzu tranziciju odgovorimo adekvatno i da zaustavimo njihove bekove koji odlično šutiraju sa distance. Verujem da jakom odbranom možemo da delujemo kao i u utakmici protiv Danske, ali ne treba ovako mladim igračicama koje prvi put igraju zajedno nametati pritisak i očekivanja da to može stalno. Za to je potrebno vreme, a one su tek na početku."

Naredni rival selekciji Srbije biće Nemačka, 9. decembra sa početkom u 18 časova, a zatim 11. decembra sledi duel protiv selekcije Japana.

Svetko prvenstvo, 1. kolo

Grupa 3

Srbija - Poljska 15.30 (TV Arena 2 Premium)
Nemačka - Rumunija 18.00 (TV Arena sport 1)
Danska - Japan 20.30 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore