Vesti iz rukometa

Rukometašice Srbije sitan zalogaj za nepobedive Nemice: Mlada ekipa "orlica" pala u drugom poluvremenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.12.2023 19:30
Emilija Lazić, rukometašica Srbije, pokušava da probije odbranu Nemačke Tanjug/Henning Bagger/Ritzau Scanpix via AP)
Emilija Lazić, rukometašica Srbije, pokušava da probije odbranu Nemačke

Podmlađena ženska rukometna reprezentacija Srbije i dalje ima samo jednu pobedu od početka Svetskog prvenstva (protiv Čilea), jer je i večerašnja utakmica sa Nemačkom pokazala da podmlađeni sastav "orlica" nije još na nivou većine evropskih reprezentacija na ovom takmičenju - 21:31 (13:14).

I pre 60 minuta druge runde SP znalo se da definitivno nemaju šta više da traže u borbi za mesta u eliminacionim bitkama, jer nisu prenele nijedan bod u Grupu 3, a sada su neporažene "pancerke" to samo pečatirale. Mada, selektor Uroš Bregar još jednom je video da probrane igračice imaju štofa za veće domašaje u budućnosti. 

Protiv Danske i Poljske, naše devojke su vodile do finiša, do 54-55. minutua, ali ih očajan finiš koštao pozitivnih ishoda. Sa Nemicama su bile egal skoro 40 minuta, da bi doživele veliki pad i koban pad u poslednjoj trećini meča.

Kapitenka Sanja Radosavljević i ekipa otišle su sa sitnim minusom na predah (13:14), na startu drugog poluvremena povele su sa 15:14, pa imale 16:16, da bi tada kola krenula nizbrdo. Rivalke su im slomile otpor serijom od 6:0, za 16:22, od čega se naše devojke nisu stigle, znale i mogle oporaviti. 

Nemačka je pojačala ritam u oba pravca igre, Srbiji su nedostajala rešenja pred oba gola, pa je Nemačka očekivano i sasvim zasluženo prošla u četvrtfinale i obezbedila kvalifikacije za Olimpijske igre u parizu 2024. godine. Bregaru i njegovim igračicama ostaje borba sa Japanom za peto mesto u grupi. 

Večeras je u srpskoj selekciji najefikasnija bile Jovana Jovović sa šest golova, dok se šest rukometašica upisalo po dva puta u strelce. U Nemačkoj su se izdvojile Anke Dol (5), Emili Bolk (4), Berend (4), Lojhter (4) i Smits (4).