Vesti iz rukometa

Nijednu utakmicu nismo lako izgubili, treba nam malo više strpljenja i vere: Selektor rukometašica Srbije vidi napredak u igri "orlica"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.12.2023 18:54
Uroš Bregar, selektor ženske rukometne selekcije Srbije, daje upustva ekipi MN Press
Uroš Bregar, selektor ženske rukometne selekcije Srbije, daje upustva ekipi

Najbolje rukometašice Srbije porazom su završile učešće na Svetskom prvenstvu, a kako su pre Japana naše devojke ostale "kratke" za bodove protiv Danske, Rumunije, Poljske i Nemačke sa takmičenja se vraćaju samo sa jednom pobedom (protiv Čilea).

Uprkos tome, selektor Uroš Bregar nalazi razloga za pozitivan završni komentar ostavljenog utiska i ostvarenog učinka u Herningu. Čak za optimističko promišljanje o budućnosti našeg ženskog nacionalnog tima, u čijem sastavu je veliki broj mladih igračica i debitantkinja. 

"Popravili smo utisak, ali smo opet izgubili od Japana, iako sa samo dva gola razlike. Ponosan sam što nijednu utakmicu nismo lako izgubili, borili smo se za svaki gol. Potrebno nam je malo više strpljenja i vere ali sam ubeđen da ćemo ovako izgraditi igračice za budućnost srpske reprezentacije", rekao je slovenački stručnjak posle današnje utakmice, a prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije. 

Srpska rukometašica Anđela Janjušević izjavila je da će se iskustvo sa ovog SP valorizovati na narednim takmičenjima.

"Ostaje žal što nismo upisali pobedu za kraj prvenstva, ali sam ponosna jer smo dale poslednji atom snage, borile smo se maksimalno i ispravile smo gotovo sve greške koje smo imale na pripremnom meču protiv Japana u Španiji. Malo je bilo do sreće, malo do iskustva, ali smo odigrale suštinski dobru utakmicu. Nemamo za čime da žalimo, jer će ova ekipa sigurno u budućnosti sigurno pokazati koliko je ovo iskustvo bilo značajno. Bila je sjajna atmosfera među nama, borile i bodrile smo se svakoga dana međusobno. Mislim da je to temelj za sve buduće izazove koje budemo imale kao tim", poručila je Anđela Janjušević.