Vesti iz rukometa

Svetsko prvenstvo za rukometašice na TV Arena: Srbija za prve bodove sa moćnom Danskom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.12.2023 13:30
Rukometašice Srbije slušaju intoniranje himne Rukometni savez Srbije
Rukometašice Srbije slušaju intoniranje himne

Svetsko prvenstvo za rukometašice u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj uveliko traje, ali je na najbolju žensku reprezentaciju Srbije tek večeras došao red da započne svoju misiju na najvećem planetarnom takmičenju. I to protiv prve od tri ekipa sa spiska domaćina SP (20.30, TV Arena 2 Premium)

Dankinje uvek preferiraju borbu za visok plasman, pa će tako biti i ovog puta, dok je naš selektor Uroš Bregar izabrao da nastavi proces (ne)iznuđenog podmlađivanja tima, pa se tako među devojkama odvedenim u Herning nalaze Emilija Lazić i Moli Kubina, bez nastupa na velikim takmičenjima, uz sedam debitantkinja na SP i kolektivnim prosekom starosti od 25 godina. 

"Mislim da je tim kroz pripremni period proveden u Španiji napredovao. Dosta novih igračica iskoristile su prijateljski turnir u Santanderu da što brže usvoje sistem. Utakmice koje smo odigrali dale su nam dobar uvid, dok rezultatski protiv Japana to apsolutno nije bilo u redu, ali sa duelom protiv Argentine i Španije mogu biti zadovoljan. Bitno je da nam igra na prvenstvu ne oscilira previše, da padovi budu što manji. Bitno je nastaviti rotaciju što je rađeno i u ove tri utakmice. Time će mlađe igračice sticati iskustvo što će u budućnosti dovesti do rezultata. Odlazak u Silkeborg u glavnu rundu je primarni cilj. Danska, prvi protivnik u grupi igra na domaćem terenu. Setimo se da su dobijeno finale Evropskog prvenstva izgubile od Norveške i sigurno su jedan od glavnih favorita. Rumunija na istom prvenstvu nije pokazala koliko je jaka i sigurno je i ona favorit protiv nas. Našu priliku tražićemo protiv Čilea i za to se spremamo", tako o šampionatu razmišlja Slovenac na mestu šefa stručnog štaba. 

 

 

Iskustvo, znanje i posvećenost Sanje Radosavljević su ideja vodilja mlađim igračicama. Što se nje tiče, svaki meč je prilika za napredak, pa i sa jednim od favorita za svetsku titulu. 

"Kada prozovu moje ime na početku u sekundi prođe slika svega onoga što sam od najranijeg uzrasta prošla da bih bila u ovoj ulozi i zbog toga osećam veliki ponos i privilegiju. Čast mi je da predvodim reprezentaciju Srbije. Sve smo zdrave i to je najbitnije za sve igračice i nadam se da će tako i ostati! Prva utakmica protiv Danske je i najteža jer je to ekipa koja je jedan od favorita za zlatnu medalju. To će nam biti prvo ozbiljnije iskustvo sa njima, posebno mlađim igračicama odnosno igračicama koje nisu imale ozbiljniju minutažu i odgovornost. Prolazak u drugi krug je ono čemu težimo da bismo imale što više nastupa na jednom ovakvom takmičenju", naglas razmišlja naša vrsna šuterka. 

Svetsko prvenstvo za rukometašice, raspored Srbije

grupa E

1. decembar 

Danska - Srbija 20.30

3. decembar

Rumunija - Srbija 18.00

5. decembar

Srbija - Čile 16.00