Vesti iz ostalih sportova

Grčka prvi polufinalista SP: Čeka pobednika meča Srbija - Italija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2023 09:13
Grčka prvi polufinalista SP: Čeka pobednika meča Srbija - Italija Guliver

Vaterpolisti Grčke prvi su polufinalisti Svetskog prvenstva u Japanu, budući da su u četvrtfinalu u dramatičnoj i neizvesnoj završnici savladali Crnu Goru - 10:9 (2:1, 4:3, 1:3, 3:2).

Dugo je u  četvrtoj četvrtini na semafori stajao rezultat 9:9, golmani oba tima su bili na visokom niovu koncentracije, dok su njihovi saigrači propustili nekoliko prilika da prelome pitanje pobendika, a onda je selektor Crne Gore Vladimir Gojković zatražio tajm-aut u trenucima kad je njegov tim imao igrača više.

Osmislio je strateg "ajkula" napad, ali njegovi igrači nisu to uspeli da sprovedu u delo i usledio je tajm-aut na drugoj strani, posle kojeg su Grci poveli 10:9 na 56 sekundi pre kraja iz gotovo mrtvog ugla i stekli rezultatsku i psihološku prednost koju do kraja nisu ispuštali, mda su Crnogorci desetak sekundi pre kraja imali zicer iz kojeg su pogodili smao prečku..

Uz to, prvi poufinalista na ovom Svetskom prvenstvu je mnogo bolje otvorio meč, već na startu poveo 2:0, kasnije imao i tri gola viška (6:3), ali se Crna Gora vratila u meč, pre svega sjajnom odbranom, samo što nijednom nije uspela da povede.

Grčka će u polufinalu igrati protiv pobednika susreta Srbija - Italija koji je na programu od 09.30 časova uz prenos na TV Arena 1 Premium.