Vesti iz ostalih sportova

Crnogorski vaterpolisti napravili plan za meč protiv Srbije: Igrač više ključ za pobedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2023 12:55
Crnogorski vaterpolisti napravili plan za meč protiv Srbije: Igrač više ključ za pobedu MN Press

Ključna utakmica za što bolji plasman u grupi D pred osminu finala Svetskog prvenstva u Japanu između vaterpolista Srbije i Crne Gore igra se u petak (05.00, TV Arena 1 Premium), a u redovima rivala "delfina" veruju da su smislili dobitnu kombinaciju za pobedu.

Mladi Aljoša Mačić kaže da ima veliko poštovanje prema Srbiji kao aktuelnom olimpijskom šampionu, ali smatra da Crna Gora ima kvalitet da ostvari trijumf.

"Ni Srbija, ni mi, ne želimo da u osmini finala igramo protiv aktuelnog šampiona Evrope, već da imamo lakši put do našeg cilja, a to je četvrtfinale. Biće to direktna borba za drugo mesto i nadam se da ćemo uspeti da zaustavimo njihovu tranziciju i da ćemo obrnuti tok utakmica u našu korist. Smatram da će svakako presuditi igra sa igračem više, koja nas nije služila protiv Španije. Ali pripremali smo se, znamo se i nadam se da ćemo biti što efikasniji i na kraju slaviti pobedu", izjavio je Mačić, a prenose podgoričke "Vijesti".

Veru u pobedu ima i Vasilije Radović, koji naglašava da se dve selekcije odlično poznaju, pa ne bi trebalo da ima velikih iznenađenja.

"Znamo šta nosi ovaj meč i mislim da smo spremni da uđemo u bazen i pobedimo. Očekuje nas težak meč, Srbiju znamo dobro, igrali smo mnogo puta jer smo se zajedno se spremali za ovo takmičenje. Mislim da smo se dobro odmorili nakon meča sa Španijom i da smo spremni za ovaj duel", istakao je Radović.

Obe selekcije u ovaj susret ulaze sa polovničnim učinkom od oo jedne pobede i jednog poraza, a ko bude pobedio u ovom susretu zauzeće drugu poziciju u grupi D i u osmini finala će igrati protiv Japana, dok će onaj ko bud etreći igrati protiv Hrvatske.