Vesti iz ostalih sportova

Polufinale SP u vaterpolu na TV Arena sport: Srbija protiv Grčke overava medalju i vizu za Pariz

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2023 08:06
Polufinale SP u vaterpolu na TV Arena sport: Srbija protiv Grčke overava medalju i vizu za Pariz Vaterpolo savez Srbije

Najbolja vaterpolo reprezentacija Srbije igra od 10.00 časova (TV Arena 1 Premium) polufinalni meč protiv selekcije Grčke na Svetskom prvenstvu u Japanu, dok se u drugom susretu dana sastaju Španija i Mađarska (11.30, TV Arena 1 Premium).

Osokoljeni pobedom provit Italije ostavrenu posle boljeg izvođenja peteraca, igrači selektora Uroša Stevanovića imaju dodatni motiv u ovom susretu i u činjenici da će im pobeda, ne samo doneti sigurnu srebrnu medlaju već i vizu za Olimpijske igre naredne godine u Parizu.

Svetsko prvenstvo, polufinale

Srbija - Grčka 10.00 (TV Arena 1 Premium)

Španija - Mađarska 11.30 (TV Arena 1 Premium)

- Zna se šta je polufinale. Rival je Grčka, koja nas je zadužila lakom pobedom u Podgorici u kvalifikacijama za Svetski kup. Trenirali smo zajedno u Los Anđelesu i verujem da se dobro poznajemom. Naš timski duh je odličan, raste i dominira u našoj igri. Hoćemo da pokažemo da imamo još snage za dobre igre i dobre rezultate", poručuje odlični golman  Branislav Mitrović, dok Strahinja Rašovoć dodaje:

- Mi smo Italiju zaboravili. Okrećemo se Grčkoj. Opasna ekipa, odlični pojedinci ali apsolutno verujem u naš tim. Imamo motiv, želju da pobedimo i sigurno ćemo protiv jednog od favorita dati sve od sebe kako bismo napravili rezultat".