Vesti iz ostalih sportova

Srbija je u polufinalu SP: Italija pala posle peteraca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2023 10:50
Srbija je u polufinalu SP: Italija pala posle peteraca MN Press

Vaterpolisti Srbije napravili su veliki podvig i plasirali se u polufinale Svetskog prvenstva trijumfom protiv aktuelnog vicešampiona planete Italije i to nakon boljeg izvođenja peteraca - 15:14 (3:3, 2;2, 4:4, 2:2, 4:2).

Odučujući peterac nakon 11:11 u regularnom delu meča za Srbiju je pogodio Strahinja Rašović čime je obezbedio plasman među četiri najbolje ekipe na svetu, gde će se sastati protiv selekcije Grčke.

Bila je ovo utakmica dostojna finala, a ne "samo" borbe za plasman među četiri najbolje selekcije na svetu. Oba tima su demonstrirala savršen vaterpolo, sa mnogo kontakta, brzih akcija i strahovito jakih šuteva.

Najubedljivu prednost na susretu je imala Srbija i to na samom startu kad je vodila 2:0, a sve posle toga je bila potera za golom prednosti rivala koji je vodio od 3:2 do 11:10, ali su "delfini" uspevali da ih stignu,, nekada odmah u sledećem napadu, a nekada nakon jake i kvalitetne odbrane.

Imala je Srbija napad za pobedu, nije uspela kvalitetno da ga iskoriste pa se "ušlo" u produžetke.

Srbija je jedini tim koji je ovako moćnoj Italiji uspeo da postigne dvocifren broj pogodakana ovom Svetskom prvenstvu, a uz to igrači selektora Uroša Stevanovića su imali nekoliko promašenih "zicera", ali i petarac na kraju druge četvrtine.